Spørsmål:
Hvordan får jeg de siste støvlinjene i søppelpanelet?
A J
2016-11-15 16:37:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mens jeg rydder opp på rommet mitt med en kosteskaft, bruker jeg støvfatet til å samle støv og søppel, men de siste støvlinjene går ikke i støvfeltet. Det er derfor jeg må la det være der.

Hvordan får jeg de siste støvlinjene i søppelpanelet?

1/8 av papirhåndkleet + litt vann = Støvmagnet
Jeg hopper over støvpannene og feier inn i hauger rundt huset. Så suger jeg dem opp med vakuumet. Så svever jeg etter støv som blåser rundt fra kosten.
Ni svar:
Rand al'Thor
2016-11-15 17:29:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare fortsett å feie den gjenværende linjen inn i søppelpanelet. Det vil krympe mer og mer hver gang du feier det, til det til slutt ikke er noe igjen av det.

Det hjelper også å endre vinkelen for feiing hver gang; på den måten blir det som var en lang linje en kortere linje i forhold til den nye retningsvinkelen.

picture

Også, fei et par ganger i hver retning og skyv støvfeltet tilbake en centimeter hver gang du feier, slik at støvet ikke er rett mot kanten av støvfeltet, og har en sjanse til å bli feid opp i det.
Jeg finner det enkleste i kombinasjon med dette er å smelle støvet litt opp i luften, akkurat nok til å få det over leppen, i stedet for å treffe pannen med kosten.
Uten Tanaths tillegg vil du ende opp med en prikk støv.
Jeg føler meg lettet over å høre at det ikke finnes noen bedre løsning på dette problemet enn det jeg allerede hadde gjort.
djechlin
2016-11-16 05:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare blåse det tilbake rundt gulvet og late som om det aldri har skjedd.

Hvis et teppe er tilgjengelig, vil du tradisjonelt feie det under teppet.

Forklaring: hvis det ikke er nok støv for å feie opp, det er ikke nok å bry seg om.

Jeg har ingen henvisninger til dette. Det er en teknikk jeg fant på meg selv, og jeg har ikke dokumentert det noe annet sted. Kanskje noen andre har dekket det, kan jeg oppdatere om nødvendig.

Beste svaret =). Det er bortkastet å "kaste bort" et papirhåndkle eller et stykke tape hver gang du feier noe opp. Dette kan være hundrevis av ganger per år, år etter år.
Den som var den som følte behovet for å merke dette svaret som ikke bra nok, trenger virkelig å fjerne pinnen. Et lignende praktisk svar - bruk en Swiffer i stedet for en kost.
Hvis du ikke har et teppe, men fliser, setter du enden av støvflaten mellom flisene (på fuguen). Fei noen ganger - sluttlinjen blir liten. Og ikke synlig, fordi den holder seg mellom flisene.
Hvis du virkelig ønsket å få det helt rent, vil du tørke det eller tørke det av med en våt klut. For daglig feiing er dette greit.
user31389
2016-11-15 19:43:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er et allment kjent livshack. Bruk maskeringstape - bare tape forsiden av støvflaten til gulvet. Det skal dekke gapet mellom gulvet og støvflaten din.

A dustpan taped to the floor.
(Bildet er hentet fra denne Reddit-tråden.)

Bruk forøvrig samme tilnærming når du borer hull i veggen for støvoppsamlingsformål :)
Hvis du feier et flisegulv som vist på bildet, hjelper du å flytte støvflaten til injeksjonslinjen, mens du reduserer støvfeltleppen til samme nivå som flisen og kan eliminere behovet for tape.
@zundarz Takk, jeg bruker denne teknikken selv, men jeg kunne ikke forklare den på engelsk. :)
Dette virker som mye arbeid, hvorfor ikke bare tape over støvlinjen på gulvet (uten pannen) og deretter fjerne det og kaste det ut? Som om du gir gulvet en kroppsvoks for å fjerne støv.
@CaptainMan Det er ikke sikkert at tapen fjerner alt støvet, avhengig av mengden støv og størrelsen på partiklene (f.eks. Fester ikke sand seg veldig godt til tapen). Jeg vil plukke noen andre svar over det - enten bruke et fuktet papirhåndkle / toalettpapir eller bare spre støvet hvis det ikke er mye av det.
Sløsende med bare en liten bit støv.
tammy sons
2016-11-16 01:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruker en håndholdt vakuum på de små støvpartiklene som ikke vil feie opp.

Moren min fuktet alltid et papirhåndkle og tørket opp støvet på den måten.

Enten er logisk og fungerer perfekt.

Hvorfor bruke støvsugeren i det hele tatt hvis du skal bruke et vakuum?
@DavidRicherby For større / tyngre biter som ikke kan holdes med håndholdt vakuum.
Sirex
2016-11-16 06:53:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

flytt støvfanen bakover når du feier de siste bitene inn i den. Jeg har gjort dette i årevis, og det hjelper sterkt. 2-3 av disse får vanligvis alt.

KalleMP
2016-11-16 02:02:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moderne dustpans har utviklet en kompatibel gummileppe som allerede hjelper til med denne oppgaven.

Ved å bruke en fjærhårbørste med lett trykk nedover, beveger støvet også sidelengs over leppen i stedet for ned og under leppen.

Borstetypen jeg mener er illustrert i denne bilvaskebørsten, men vanlig i disse dager hos de som selges med støvpanner også.

Jeg tror at man faktisk kan være intelligent design i stedet for evolusjon. ;-)
Peter - Reinstate Monica
2016-11-17 17:02:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som datamaskin innså jeg at det gjenværende støvet er et eksponentielt problem. Denne erkjennelsen ville ha vært dårlig for en matematiker: Det betyr at ekte renslighet bare kan nærme seg, aldri nås. Alias, jeg er ingeniør, og for meg er eksponentiell forfall veldig gode nyheter. Det betyr at jeg kan få ned beløpet mye med bare litt utholdenhet; og hvor en matematiker bare har et uendelig, uformelt gulv, har jeg teppet fra djechlin som vil ta seg av avrundingsfeilene. -pan-process ", flytter hvert sveip en viss brøkdel av støvet inn i støvpannen, noe som selvfølgelig er grunnen til eksponentiell reduksjon.

Som ingeniør er jeg ' m bundet til å knytte øvelse og matematikk. På den praktiske siden kan den fjernede fraksjonen økes ved å:

  • Flytte støvpannen en tomme eller to bakover hver gang for å eksponere støv som kom under leppen før, og for å gi støvet plass til å "hoppe opp" litt i pannen;
  • vippe pannen litt fremover slik at gummilippen ligger bedre mot gulvet, og etterlate et mindre gap for støv å gå i;
  • feiende i en mer "oppover" bevegelse, rullende håndbørsten rundt håndtakets akse.

På denne måten feier jeg et halvt dusin eller et dusin ganger i rask rekkefølge, hver gang å flytte pannen litt tilbake, hver gang fange en annen brøkdel av det gjenværende støvet. Operasjonen tar bare noen få sekunder og trenger kanskje en eller to meter plass. Fordi gulvet mitt ikke er funksjonelt, kan jeg dra nytte av sømmer og hull der de er tilgjengelige.

På matematikksiden kan vi estimere den gjenværende mengden støv etter n feie: Selv om hver fei bare fjerner 20% av støvet, dvs. 80% av støvet blir igjen, så halverer hver tre feie det gjenværende støvet; 12 feier reduserer den eksponentielt til 0,8 ^ 12 = 0,06 eller 6%. Det er ofte bra nok til å gå videre til djechlins strategi ;-).

coburne
2016-11-21 23:36:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slip kanten av støvbrettet ned til en knivkant. Årsaken til at jo større ting blir feid opp, og det fine støvet ikke gjør det, er kanten på støvkanten kjedelig og avrundet. Du må pusse den ned til et punkt slik at den møter gulvet som> ← og ikke som) ←

Som en ekstra bonus, hvis du noen gang blir angrepet av innbruddstyver eller isis eller hva som helst mens du ' Når du feier gulvet, kan du ta ut halspulsåren med den skarpe støvflaten. Som en ekstra bonus (bonus x2), vil du kunne feie hele angriperens rot uten å legge igjen de irriterende siste linjene.

Mazura
2016-11-17 07:42:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et papirark kan tjene som en midlertidig støvsuger. Hold den i midten på en av langsidene, og gi den en liten krøll med tommelen. Når det påføres med forsiktig trykk og i en ganske bratt vinkel, skal forkanten holdes fast mot gulvet.

Ingen annen teknikk som bruker en kost kan få mer støv inn i 'pannen' og mindre i luften .Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...