Spørsmål:
Allergi uten medisin?
Mooseman
2015-04-28 16:30:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ah-choo !

Mine sesongallergier (aka høysnue) blusser opp og jeg blir tatt uten medisin. Hva kan jeg gjøre for kortsiktig lindring?

Med "sesongmessige allergier" antar jeg at du mener * høysnue *, ikke sant? Som ikke engelsk som morsmål er det den eneste oversettelsen jeg finner for begrepet på morsmålet mitt.
@Alex Ja, de to begrepene er utskiftbare. Jeg legger til det i spørsmålet mitt.
Syv svar:
Doug Watkins
2015-04-28 21:58:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den beste løsningen jeg har fått akkurat nå, er å vaske ansiktet ditt og fortsette å skylle med rent vann i noen minutter. Dette hjelper med kløende øyne og fjerner irriterende stoffer fra huden din. Ethvert annet område av kroppen du kan vaske hjelper også. Best hvis du faktisk kan ta en dusj og bytte til rene klær, men ansiktsvask er best for situasjoner der det ikke er mulig.

Husk også å tørke ansiktet grundig og unngå overdreven bruk av fuktighetsgivende kremer, da det kan føre til mer pollen å feste seg til huden din.
Tyler Durden
2015-04-28 18:46:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en venn som bruker en SCUBA-maske med et HEPA-filter på når bjørketrærne er aktive. Han ser ut som Darth Vader, men han opplever ingen allergier.

Coder-guy
2015-04-28 18:10:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lokal kjære. Gå til et bondemarked / lokal gård / naturbutikk i ditt område. Prøv å finne honning (helst honning i rå) som blir oppdrettet innen 100 miles fra deg. Jo nærmere jo bedre. Pollen i honningen vil inneholde tingene du er allergisk mot (høres kontraproduktiv ut) på et nivå som kroppen din takler, og vil hjelpe deg med å komme over allergiene dine. Det blir kanskje ikke helt kvitt dem, men det vil hjelpe. Hjelper også med ondt i halsen / hosten.

user2818782
2015-04-29 14:28:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Hvitløk er et naturlig høysnue middel
  • Jeg synes svømming i havet hjelper til med å fjerne sinusen.
  • Hvis jeg virkelig er deperat, spiser jeg rå chili . Det får bihulen til å åpne seg. Det kan imidlertid være litt drastisk.
Dave
2015-04-28 18:13:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har en bil med luftkondisjonering og sirkulasjon av luft, bør du slå på begge disse filtrere pollen ut av luften. Beklager at det ikke er mye bruk mens det ikke er i bil, men det kan gi litt lettelse.

RockPaperLz- Mask it or Casket
2016-09-12 17:23:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan hende det er gunstig å prøve en Neti-potte.

Folk bruker ofte Neti-potter for å skylle pollenet ut av noen av sinushulen.

Hvis du velger å prøve en Neti-potte, må du sørge for å bruke en passende oppløsningsblanding (vanligvis inneholder rent natriumklorid og rent aluminiumfritt natriumbikarbonat) og destillert vann. Bruk aldri vann fra springen, brønnvann eller vanlig flaskevann, da du ikke vil introdusere forurensninger / bakterier i bihulene dine.

Noen mennesker har eksperimentert med å bruke Himalaya-salt i en Neti-pott, men det er ukjent om det er en sikker praksis.

Advarselen om vannkvaliteten er viktig. Blant andre problemer som sannsynligvis er mer sannsynlig, kan du i verste fall få [Naegleria fowleri] (https://en.wikipedia.org/wiki/Naegleria_fowleri) hvis du ikke er forsiktig med vannet du bruker.
Ikke bekymre deg for mye om hva du legger inn i løsningen. Du kan kjøpe vesker spesielt for dette formålet, med en elektrolyttblanding som [Ringers løsning] (https://en.wikipedia.org/wiki/Ringer%27s_solution). Men det er veldig overkill fordi dette bare handler om å vaske noen hulrom, og elektrolyttene vil nesten umiddelbart forlate kroppen din uansett. Jeg bruker normalt bare noe vanlig vanlig kokesalt (ikke engang måler det nøyaktig) for å forhindre at slimhinnene heves.
user4830
2016-09-15 12:29:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ta placebo, og prøv å kontrollere viktige psykologiske faktorer. Psykologi er en viktig faktor i allergier fordi de i utgangspunktet er overreaksjoner av et kjedelig immunsystem. Grunnleggende ting som arbeidsrelatert stress, å være forelsket osv. Kan ha en betydelig innvirkning. Så hvis du ble overrasket over uvanlig sterk høysnue, kan du vurdere å manipulere din psykologiske tilstand:

  • Har du arbeidsrelatert stress? Fortell deg selv at siden du er syk, er det ikke lenger noe press, ettersom du bare vil gjøre hva du kan under omstendighetene .
  • Jobber du, men opplever ikke noe betydelig stressnivå? Sett deg selv under kunstig press.
  • Hvis du er lett begeistret på den måten, kan du prøve en skrekkfilm.
  • Kanskje til og med falle i eller av kjærlighet.
  • Hvis du har tilgang til en helt ufarlig placebo, bør du vurdere å ta den. Placebo-effekten kan fungere selv om du vet at du lurer kroppen din.

Selvfølgelig kan manipulering av din psykologiske tilstand også gjøre ting verre hvis du ikke har en god ide om hva den vil gjør mot allergien din.

Dette ville også være den beste tiden for å få en slags riktig infeksjon slik at immunforsvaret ditt har virkelig arbeid å gjøre. Jeg er bare ikke sikker på hvordan det kan oversettes til noe du faktisk kan gjøre ...

Hvordan ville det fungere? Hvis du vet at det er placebo, så er det ikke placebo!
Det er en misforståelse om hva placebo er og hva den kan gjøre. Medisinske terapier er mer effektive når pasienter vet at de blir behandlet. Og bevisst å gjennomgå en placebobehandling (dvs. å vite at det bare er placebo) er mer effektivt enn ingen behandling i det hele tatt. Og det fungerer også for dyr. Alt dette er relativt godt undersøkt fordi forståelse av placebo-effekten er avgjørende for å evaluere effektiviteten av "riktige" behandlinger.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...