Spørsmål:
Hvordan lagrer du bøker i mindre enn ideelle forhold?
Nero gris
2017-05-03 04:02:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er ikke vanskelig å finne ut hvordan du skal lagre bøker. Bare Google "hvordan du lagrer bøker". Hyller av metall eller forseglet tre, 50% ydmykhet, 60-75 ° F, hold det konstant, hold deg borte fra lys, ikke lagre i poser ... Men la oss anta at noen av disse ikke er tilgjengelige. Hvordan skulle man da lagre bøker.

Klimakontrollene mine er ikke spesielt bra. Om vinteren varierer temperaturen fra midten av 50-70 ° F, og om sommeren, midten av 60-tallet til midten av 80-tallet. Det er i en 8-timers periode Det ser ut til at landherren ikke tror det er noe galt med HVAC, og jeg kan ikke installere et vindu. Jeg vet ikke hva luftfuktigheten er, men når jeg skriver dette, er jeg ikke komfortabel.

Mine bøker inkluderer massemarkedsbøker, tekstbøker, hardt dekkede bøker, samlerutgavebøker (for det meste Eston Press ), bytte tilbake amerikanske og japanske tegneserier, og en håndfull tegneserier med ett nummer. Alle de amerikanske tegneseriene er av moderne art, trykt på ganske anstendig papir. Jeg eier ikke noe av det eldre, billigere slaget.

Disse er lagret på billige finerte komposittplatekonstruerte bokhyller. Disse hyllene er tilstrekkelig gamle til at jeg antar at løsningsmidler for det meste burde ha forsvunnet. Jeg har de dyrere bøkene mine i åpne poser med glidelås. Jeg vet at STENGTE poser med glidelås er dårlige på grunn av fuktighetsinnsamling, og oppmuntrer til vekst av muggsopp, men jeg antar også at en åpen pose bør redusere hastigheten som fuktighet og i mindre grad temperatur endres på. Enda mer verdifulle (alt som er verdt mer enn $ 100) er også løst innpakket i bobleplast. Jeg har noen Easton Press-bøker fremdeles i den originale produksjonens krympepapir, som har små hull. mine individuelle problemer er bagged og boarded.

Så når det gjelder spørsmålet i dette innlegget:

 • Hva skal jeg gjøre for å beskytte disse bøkene?
 • Har jeg gjort ugyldige forutsetninger? Er for eksempel bokhyllene mine et problem, eller glidelåsen låses?
 • Hva foreslår dere for å redusere den potensielle skaden forårsaket av et inkonsekvent og av og til varmt / fuktig miljø der jeg bor (andre etasje)?

Så mye av det jeg har funnet er rettet mot det som er best, men "best" er ikke alltid et alternativ.
Alternativt, gjør jeg allerede alt jeg burde gjøre under mine begrensninger?

PS : Jeg glemte helt at jeg eier en avfukter, noe som verken herre eller nabolag vil klage på. Det er en sak færre. Jeg flyttet hit og glemte det helt. Jeg skal grave den ut, men fuktighet er sannsynligvis den tingen jeg må bekymre meg mest for.

Min største bekymring vil være kravet om "50% ydmykhet". Jeg blir aldri så høy. :)
Er du sikker på at du ikke for kompliserer ting? Jeg har hatt bøker og tegneserier i noen tiår uten noen spesielle forholdsregler, og de ser fortsatt fine ut ...
@holroy noen ganger er det ikke nok å ha en plen, det kan være plagsomt å klippe det personlig, ikke verdt mange menneskers hviler, men så er det noen få som klipper plenen OG sørger for at den får alle de riktige næringsstoffene og nøyaktig mengde vann. Dokumentbevaring er en verdifull hobby spesielt med tanke på at vi uforvarende skaper en elektronisk mørketid mens vi snakker, siden bitråte og elektronisk forfall er enda verre enn vanlig forfall
To svar:
hlecuanda
2017-05-03 22:08:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kjenn din fiende

Dine bøker som er den verste fienden er selvfølgelig fuktighet. Fuktighet er også conditio sine qua non for den fryktede formen som gjerne munker på cellulosen og etterlater seg ikke mye i veien for en kulturell arv for fremtidige mennesker som er slaver av Skynet. Detaljene som er gitt på spørsmålet ditt, indikerer at temperatur kanskje ikke er noe som bekymrer deg, siden den faller innenfor det området som anbefales av Northwest Documentation Center, og godkjent av Library of Congress. Disse ressursene peker også på en ideell relativ luftfuktighet mellom 30% og 50%.

Den viktigste faktoren er imidlertid miljøets stabilitet i stedet for de faktiske spesifikasjonene valgt for slike omgivelser, ettersom raske endringer i miljøforhold er den viktigste skyldige i dokumentets forverring, da frekvensen av de fleste kjemiske reaksjoner som påvirker cellulosesubstrater dobles med hver 10 ° C temperatur økning . Høy temperatur kombinert med høy fuktighetskonsentrasjon vil oppmuntre insektaktivitet og muggvekst, i tillegg til kjemisk forringelse.

Velg din kamp med omhu.

Siden temperaturproblemet ser ut til å være utenfor din kontroll, og temperaturvariasjonene på grunn av sesongmessige endringer faller innenfor anbefalingene ovenfor, er mitt råd er å fokusere innsatsen på variabelen du kan kontrollere vis-a-vis: luftfuktighet .

Størrelse opp monster.

Trygghet når det gjelder miljøforholdene i samlingen din, kan bare oppnås ved å måle disse forholdene riktig. Det kan være lurt å skaffe seg et hygrometer som kanskje ikke er så dyrt et instrument som man kanskje tror, ​​(rundt USD $ 10,00 i skrivende stund) og kan betraktes som forandring i forhold til verdien av din samling.

For at hygrometeret skal være effektivt, kan det være lurt å ordne samlingen din i en lukket bokhylle, med bøkene og dokumentene tett pakket etter hvert som rommet tillater det, i henhold til anbefalingene som er sitert ovenfor.

Ideen er for å unngå å kontrollere fuktigheten i hele leiligheten, og være i stand til å måle fuktighetsforholdene i det kritiske dokumentlagringsmiljøet. Det trenger ikke å være lufttett, bare begrens luftstrømmen nok til å holde fuktigheten ute og optimalisere ytelsen til ethvert dissekant eller hygroskopisk materiale du velger for å kontrollere miljøet innenfor.

Velg ditt ideelle arsenal for kamp

For å kvitte deg med fuktighet, og dermed gjøre anskaffelsen av et dyrt soppdrepende middel til redundans, legg inn en beholder med et svært hygroskopisk stoff sammen med samlingen av døde trebøker, når dette er ferdig, ender fuktigheten i bokhyllen din med å bli sugd og bundet av et slikt stoff, og etterlater et fint, tørt, uformelt målt miljø når du lukker dekslene.

For dette formålet anbefaler jeg bruken av silikagel pakker som følger med de fleste elektroniske apparater eller klesemballasje. Men siden samlingen din virker ganske utvidet, kan dette alternativet vise seg upraktisk, med mindre du har samlet silikagelen på kjøpene dine de siste årene.

silica gel

Disse kan kjøpes i bulk, (rundt USD 5,00 for 100 1g pakker på Amazon, i skrivende stund) og ha fordelen av å komme i en lite påtrengende, liten papirpakke som vil tillate fuktighet, men som ikke lar silikagelen spre seg over.

Et billig alternativ er å rulle din egen. Et av de mest hygroskopiske stoffene som er tilgjengelig billig, er et mineral som heter zeolit ​​ som er hovedingrediensen i de fleste merker av kommersiell non -klumping kattesand.

Bare bygg beholderen din for zeolit ​​ved å bruke et gjennomsnittlig kaffefilter for formålet. Det er porøst nok til å holde zeolitten i konvolutten uten å redusere dens tilknytning til vann på noen merkbar måte.

Vent !, hvordan kan jeg sørge for at jeg ikke overdriver det?

Glad du spurte, siden fremtidige Skynet-slaver mennesker vil bli veldig skuffet hvis deres håp om kulturarv blir tørt støv i hendene når de berører det.

Spørsmålet her er hvor mye tørkemiddel som handler om riktig for å holde relativ fuktighet mellom 30% og 50% Det raske svaret er: prøving og feiling. Derfor dimensjonerer vi monsteret og måler miljøet med det hygrometeret vi klokt investerte i. De fleste silikagelprodusenter anbefaler denne tilnærmingen, men hvis vi ikke sparer noen utgifter, kjøper du tørkemiddelbeholdere som er sertifisert i samsvar med militærspesifikasjon MIL-D-3464E er veien å gå.

Vær imidlertid oppmerksom på at MIL-SPEC-sertifiserte materialer vil koste hvor som helst mellom 200% og 500% mer enn ikke-sertifiserte materialer av hagesorten. Det du kjøper med den kostnadsforskjellen er sikkerheten om at materialet vil utføre som angitt i spesifikasjonen med minimalt avvik (igjen, som tillatt av samme spesifikasjon)

spesifikasjonen definerer en enhet av dissekant, som mengden materiale som vil absorbere 3 g vann ved 20% relativ fuktighet og 6 g vann ved 40% relativ fuktighet, for bulk materiale; og henholdsvis 2,85 g og 5,70 g vann for posematerialer.

Dermed kan du beregne mengden dissekantenheter som kreves gitt dine miljøforhold. Vær imidlertid oppmerksom på at hvor mye materiale det er i en enhet av dissekant, avhenger av det spesifikke materialet. For silikagel av militær kvalitet er en enhet omtrent 50 g i en 4,5 "x 3" forseglet porøs papirpose

Eller bare bruk denne praktiske kalkulatoren

OMG! TMI! TL; DR!

Kort sagt:

 • Skaff deg et hygrometer
 • Begrens luftstrømmen til samlingen din (trekk et plastdeksel over bokhyllen din)
 • Plasser en beholder av kiselgel eller zeolitt i bokhyllen
 • Hold bøker tett pakket
 • Overvåk fuktigheten i bokhyllen, legg til kiselgel etter behov
 • Regenerer "kiselgelen med jevne mellomrom i henhold til produsentens instruksjoner
 • Bare kast en kiselgelsekk på glidelåsen din vedlagte dokumenter, og skift fra tid til annen
 • Ikke mat skynet! Slutt å trene algoritmer ved å unngå bruk av Facebook som pesten (tuller)
For en lukket pose, er det en bekymring for at zeolatet og / eller silisiumdioksydet kan ta det for langt? Jeg leste også at for tørt og varmt vil ødelegge bøkene, noe som er nesten like ille som de blir til noe middag.
@Nero gris, jeg har endret svaret mitt for å imøtekomme din bekymring. Du har rett, det er mulig å gjøre for mye, men den mest kostnadseffektive løsningen ender med å unngå zip-locs for effektivt å måle fuktighet og prøve og feile på mengden tørkemiddel som brukes. Selv leverandører støtter denne tilnærmingen.
Greit. Det er et helvete svar! Kudos! De menneskene som er modige nok til å lære å lese i fremtiden, vil takke deg for at du hjalp meg!
Zeiss Ikon
2017-06-08 20:03:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Romanen Lucifers Hammer av Larry Niven og Jerry Pournelle hadde en scene der et tegn "lagret" en samling bøker som ville være viktige for fremtidig (gjen) utvikling av en industriell sivilisasjon - han var bekymret for tyveri, så vel som ødeleggelse av miljøet, på grunn av den forestående effekten av fragmenter fra en komet.

Hans løsning var å spraye hver bok grundig med insektmiddel (å drepe bokormer, termitter osv.) , poser hver bok i fire lag med glidelåsposer, og skyv dem deretter ned i innholdet i en septiktank. Etter at han var ferdig, la han lokket på tanken.

Du trenger ikke gå så langt som septiktanken, men insektmidlet og posene er ikke en dårlig idé. Fuktigheten i posen vil ikke endres etter at den er forseglet, insektsprayen forhindrer utrydding av insekter, og lagring av bøkene i frysepunkt etter forsegling vil forhindre muggvekst og lignende problemer som insektsprayen ikke løser.

Dette er mer en langsiktig løsning - og husk selvfølgelig å spraye / pakke utendørs.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...