Spørsmål:
Hvordan skal jeg lagre superlim for å forhindre at det tørker ut?
jamesdlin
2015-01-31 14:55:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det virker som om hver gang jeg åpner et rør med super / Krazy / cyanoakrylatlim, får jeg en bruk ut av det, og neste gang jeg bruker det måneder senere, er dysen tett med tørt lim (eller verre , hele røret har herdet. Jeg setter det tilbake i den forseglede beholderen, men det ser ikke ut til å ha noen betydning.

Hva er den beste måten å oppbevare superlim på for å øke levetiden i røret? betyr noe om jeg oppbevarer rørdysen ned, dyse opp eller dyse sidelengs? Skal jeg la den sitte med tappen i eller ikke? (Jeg antar ikke, eller i det minste ikke helt inn; ellers hvis limet tørker opp rundt pin, vil pinnen ikke være lang nok til å punktere det tørkede limet rundt den.) Skal jeg lime noe på tuppen av røret for å prøve å forsegle det?

Fem svar:
Takkat
2015-01-31 18:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Komponenten "superlim" er laget av er cyanoakrylat som polymeriserer i nærvær av vann. Dette er faktisk det motsatte av å tørke ut. Luftfuktigheten gir allerede en tilstrekkelig mengde vann til at cyanoakrylat kan polymeriseres.

Derfor er det beste stedet å oppbevare det et tørt til veldig tørt sted:

  • Dette kan være et kjøleskap eller til og med en fryser. For å unngå kondens ved å ta den ut av kjøleskapet eller fryseren (frysing vil forsinke eller til og med stoppe polymeriseringen), må vi pakke den i en lufttett beholder, konvolutt eller pose og la den nå romtemperatur før vi åpner pakken.

  • For ytterligere å gjøre tørrmiljøet tørt, kan vi legge en silikatpose eller salt til lagringsbeholderen (f.eks. fra produsentens pakke med en elektronisk enhet).

  • En annen mulighet for å forhindre at fuktighet kommer inn i den åpnede pakken, er lagring i en vakuumforseglet pose (som den kan brukes til matemballasje).

  • Når bruk og før lukking kan vi også passe på å ikke la fuktighet eller luft komme inn i røret for å forhindre polymerisering ved utløpet (kommentert av bruker 2619).

Sikkerhetsmerknad

Cyanoakrylat er veldig skadelig ved inntak. Når du oppbevarer i kjøleskap eller fryser hold den borte fra mat , bruk en ekstra boks, og viktigst av alt sørg for at barna holder seg borte fra kjøleskapet .

Hvis det er så giftig, betyr det at det ikke skal brukes til å forsegle kutt på huden? (Rediger: Ikke glem, jeg ser at wikipedia-siden har seksjonene "Hudskader" og "Toksisitet".)
Gitt at luften er fuktig, er det sannsynligvis en god # 4-kule å presse overflødig luft ut av et rør før du lukker den.
@BobStein-VisiBone: bra poeng - jeg inkluderte det :)
Dette er absolutt et veldig komplett svar, og jeg gir deg +1, men det virker som for mye. Jeg vil ikke bekymre meg for å pakke * og * bokse limet mitt med silikagel og i fryseren og * da * måtte la det tine før jeg kan bruke det. Jeg klemmer bare ut all luften jeg kan - til den nesten kommer ut av spissen - og setter på lokket. Det er hva Gorilla Glue foreslår, og det har alltid fungert for mine formål.
Andrew Martin
2015-02-03 04:51:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den enkleste måten å oppbevare den på er å bruke en skruetoppkrukke (som syltetøy eller gelékrukke) og litt silikagel. Det er posene som kommer med elektronikk og så videre. Designet for å suge all fuktigheten ut av luften.

Jeg beholder superlimene mine for modellering i minst 12 måneder på denne måten.

Håper dette hjelper deg.

Melanie
2016-06-08 14:41:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har hatt lykke til med å legge vaselin (vaselin) på en tapp eller spiker og stikke den i flasken før jeg setter på hetten eller lager en ring av den samme på kanten av beholderen. Vaselin er oljebasert og olje og vann blandes ikke. Geléen skaper en tetning som hindrer fuktbelastet luft i å sive inn og herde limet i tuten. Å kjøpe superlim i små rør kan også hjelpe. De små rørene ser ikke ut til å slippe inn så mye luft, og du kan bare bruke det du trenger.

Ooh, det høres ut som en god idé! Jeg må prøve det.
Dr. A. B. Einbinder
2017-03-20 03:20:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg praktiserer for tiden medisin, men før jeg ble lege, jobbet jeg som salgssjef for medisinsk produksjon som brukte cyanoakrylat til å binde vev i stedet for sutur, akkurat som de pleide å gjøre på slagmarkene i Vietnam. Jeg har lagret cyanoakrylat i over 20 år i en fryser og klarte fortsatt å bruke materialet akkurat som det var helt nytt. Cyanoakrylat vil fryse ved -80 ° C, siden vann er katalysatoren for at cyanoakrylat herder, gir fryseren et lavt fuktighetsinnhold som sikrer integriteten til cyanoakrylat i lange perioder. Den ene advarselen er å holde dispenseråpningen fri for cyanoakrylat for å forhindre tilstopping. De fleste produsenter har et lokk med en pinne som setter inn i dispenseråpningen.

Hobbes
2017-03-20 16:02:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Oppbevar rørdysen opp.
  • Hvis dysen blir tett, kan du bore gjennom koagelen ved hjelp av en trådløs boremaskin med en liten borekrone. Sørg for ikke å komprimere røret mens du borer.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...