Spørsmål:
Hvordan kan jeg pent spise rotete mat uten "vanlige" redskaper?
Tim
2014-12-16 00:46:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er et forsøk på en kanonisk Q&A for spørsmålet ovenfor, som foreslått i denne kommentaren:
Dette bør erstatte Mango, BBQ Ribs, Chips, Apple og Orange spisespørsmål. sup >

Jeg prøver å spise en mat som er saftig / klebrig / har saus på seg / er fet.

Hvordan kan jeg gjøre dette uten å få det over meg selv?

Jeg har allerede prøvd å spise mer forsiktig, bare med fingertuppene, men jeg får fortsatt for mye i ansiktet, hendene og fingrene. Jeg har også prøvd å bruke servietter, men det fungerte ikke fordi jeg endte med papirbiter fast på maten.

Er det noen metoder som fungerer for de fleste / alle matvarer som jeg muligens vil vite om?

Få noen av Ali Gs ishansker: https://www.youtube.com/watch?v=48TR0vUPQCs
Ganske sikker på at dette kan løses ved å tenke utenfor boksen ...
@Tim Hvorfor måtte det være? Ganske sikker på at dette kan løses ved å bruke vanlige verktøy som har eksistert for omtrent 1400 år siden (i tilfelle av en gaffel) eller så mye som 3800 år siden (når det gjelder spisepinner). Det trenger ikke en lifehack. De tilknyttede spørsmålene som lukkes som duper av denne, bør lukkes av passende grunn (som dette spørsmålet), ikke gitt en kanonisk kilde. Det er ikke gitt noen grunn til å ikke bruke vanlige verktøy, det er kategorisk et grunnleggende "hvordan" -spørsmål, og det strider direkte mot alle retningslinjer som er tilgjengelige for hva et spørsmål skal være her.
@CaptainObvious Dette ble spurt for over et år siden ... disse reglene eksisterte ikke da. Lukk gjerne stemme den nå hvis du ønsker det :)
@Tim Jeg gjorde CV den 13.. Det gikk ut. Dette nettstedet har egentlig ikke CV-massen til å gjennomføre den. Jeg holder på med det.
@CaptainObvious Vel, det er 0 i køen, så noen mennesker må gjøre det. Forks er også faktisk 4400 år gamle, og spisepinner bare 3800.
@Tim Åh, bein gafler! Flott, nå skal jeg tilbringe hele dagen i et wikipediahull om historien til forskjellige redskaper.
Elleve svar:
LessPop_MoreFizz
2015-12-20 02:50:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den beste måten å unngå klissete fingre mens du spiser, er å bruke dette allestedsnærværende og brukervennlige verktøyet:

This is a fork. It will solve this problem.

Ikke det beste hacket, men fungerer
Det er en gaffel
@Tim bare nysgjerrig er det dokumentert i FAQ eller meta eller et eller annet sted? Jeg ser virkelig ikke hvorfor en CW med en rekke punkter med fet skrift i en fast rekkefølge er bedre enn en haug med svar ombestilt av hvor gode folk tror de er, som det virker som et misbruk av ett svar, CW eller ikke , når flere svar inneholder den samme informasjonen mye bedre.
@Tim hvem som helst kan redigere ethvert svar med et hvilket som helst omdømme. Endringene må bare godkjennes. Community Wiki er * for det meste * motløs over hele nettverket av denne grunn, blant andre.
[Death to Community Wiki.] (Http://blog.stackoverflow.com/2011/08/the-future-of-community-wiki) tl; dr, Community Wiki er * IKKE * for spørsmål som har 8 forskjellige svar, slik at de kan samles i et enkelt innlegg. Community Wiki er for virkelig * samarbeidssvar *.
Dette er ikke i det CW er ment for. Å gruppere alle svarene dine i en gigantisk CW betyr at brukere ikke kan gi individuelle stemmer på hvert "undersvar". Dessuten, og enda viktigere, er brukerne fritt til å legge ut svar som inkluderer bruk av et verktøy som tiltenkt. For å sitere @RobertCartaino: "Du kan ikke ha et nettsted som insisterer på at den beste måten å kjøre i en spiker er på baksiden av en sko. Hvis spørsmålet i seg selv ikke angir noen out-of-the-box situasjon, kan du ikke utsette folk for faktisk svare på det. " http://meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/2389/answers-which-contain-standard-solutions-and-hacks
@Tim Community Wiki er global, og jeg tror ikke du forstår hvordan det fungerer og når vi skal bruke det.
@Tim Fra innlegget ditt: "Selv om det er greit her, bør du vurdere å ikke legge ut svar som bruker verktøy som de er ment" Det er absolutt ingenting galt med å legge ut svar der verktøy som brukes som ment, og vi bør * ​​ikke * fraråde brukere å gjøre det.
@Tim er også en vellykket beta avhengig av flere svar / spørsmålsfrekvens. Hvis alle spørsmålene har 1 eller 0 svar, er det en dårlig rate. Den optimale hastigheten er 2,5, [se her] (http://area51.stackexchange.com/proposals/64409/lifehacks).
Jeg skulle foreslå å legge den i en blender og drikke den i stedet.
Tim
2015-12-20 19:37:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prøv spisepinner.

Hvis du ikke bruker så mye, vet du kanskje ikke hvor gode de er - de kan plukke opp omtrent alt rotete som er på størrelse med en gulrot eller mindre:

Chopsticks being used to eat Cheetos.

Bit Rebels

Du kan også bruke spisepinner også for å nå ekstra langt, si, inn i en tynn krukke for å plukke noe opp - så lær å holde dem i bunnen, ikke spissen!

Spisepinner er de beste. De er det eneste verktøyet som lar en spise Cheetos og bruke et tastatur samtidig, uten at det sistnevnte blir til et fett mort-motell! Ekstra poeng hvis jobben din krever at du håndterer ** hvitt ** papir, for eksempel trykte rapporter.
@hlecuanda også popcorn hvis det har blitt smurt eller karamellert.
Ah, sør for veggen * ahem * grense bruker vi rød Chile salsa på popcorn mmmm * popcorn druknet i salsa * ..Får spisepinnene mine nå!
Bipolar Metalhead
2015-12-19 20:34:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du liker å spise med hendene og ikke ved å bruke redskaper eller tilbehør som skjeer og hansker, og hvis du bare er plaget med å få hendene dine "klissete" mens du gjør det, foreslår jeg at du bruker litt naturlig kokosnøtt jevnt. olje i hendene før du tar på klebrig mat. Dette vil forhindre at hendene blir klissete når du håndterer mat. Det er åpenbart at du vil innta litt kokosnøttolje sammen med maten din og være glad du gjør det, da det er veldig bra for helsen din, og det gjør også en jævla god jobb med å holde huden fuktig.

Just Do It
2016-03-13 00:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette høres kanskje rart ut, men når vennene mine og jeg har grill, holder vi en liten isbøtte for hånden, siden vi vanligvis henter kyllingen / ribbeina / vingene / hva du spiser med hendene fra beholderen våre hender har en tendens til å bli klissete, hver gang vi fyller det som å gi oss selv en "rengjøring", tar vi en isbit og gnir den mot fingrene, og bare kaster den på hagen.

Dette kan ikke unngå at fingrene blir klissete, men det kan bidra til å redusere følelsen i hendene. Fungerer for meg og vennegjengen min, forhåpentligvis finner du det også nyttig.

Det fukter fingrene, noe som hjelper til med å fjerne juice fra maten
Og hver fuktighet er sin egen individuelle engangspakke.
Yup, og siden det er vann, er det ikke noe problem å bare kaste det til hagen. Vi tar vanligvis isbitene der vi holder drinkene våre (øl, cola osv.)
Tim
2015-12-20 19:40:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bruk en holder

Legg noe annet mellom hendene og maten. Dette kan være hva maten kommer i som en sandwichpose, en innpakning eller en aluminiumsfolie. Unngå noe sånt som klamrefolie når det fester seg til maten.

Image, Tim 2014

WayneEra
2015-12-22 13:28:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Løft tallerkenen i stedet for maten

Dette er hva jeg gjør når jeg vil spise noe mens jeg sitter ved skrivebordet mitt og bruker PCen, og det gjør jeg ikke vil gjøre hendene skitne:

Legg maten på et fat. I stedet for å heve maten til munnen, løfter du alltid tallerkenen og spiser chips, fruktskiver eller hvilken som helst mat direkte fra munnen.

Selv om du kanskje ikke vil gjør dette offentlig, hjemme fungerer dette bra og hendene dine blir aldri skitne igjen.

Hvorfor ikke ta det et skritt videre og senke ansiktet til platen, slik at du ikke trenger å plukke opp en hel plate
Adam Zuckerman
2014-12-16 23:54:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bruk hansker mens du spiser. Når du er ferdig, kast hanskene på riktig måte.

Hvis du ikke har hansker, men har litt flytende hvitt lim og er villig til å vente en liten stund, kan du dekke fingertuppene dine i lim, la det tørke, spise og skrell av limet. Bruk av lim krever at det er av en giftfri type, tørker ganske raskt og vil løsne lett (cyanoakrylat eller superlim er ikke et godt valg).

Legg til fellesskapsinnlegget i stedet for å legge til ditt eget svar. Det er med vilje et fellesskap en wiki slik at brukerne kan legge til det
@ZachSaucier Ah! Jeg visste ikke det. Jeg endrer det.
Tom
2018-12-24 17:46:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For chips (= chips US), ruller jeg sidene på pakken ned og bruker en pinne for å få skarven (e). De store gummipinnene fungerer best, men alle vil gjøre det:

enter image description here

For tynne chips, bruk en myk berøring med pinnen ellers vil chipsene pause

Tsayahada
2019-05-24 02:59:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tang. Bare må finne tang i perfekt størrelse, avhengig av maten.

A tong

Willeke
2016-12-31 00:47:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dekker.
Det er servietter du legger over klærne dine, som dekker deg fra nakken og ned, hvis de er godt omhullet under maten, fra tallerkenen til din munn.
En slik jeg har sett var en stor firkant bomull eller lin, laget til et tradisjonelt serviett, med et knapphull laget i det ene hjørnet. Servietten ville bli spredt på forsiden av personen og en skjorteknapp kom gjennom knapphullet rett under nakken. Stoffet som er ganske solid vil holde seg der det ble spredt. Alternative festemetoder er klemmer i en kjede som går rundt halsen, eller klipping av serviettene på forsiden av klærne.
Stivelse i stoffservietten hjelper deg med å holde seg på plass, da det vil gjøre stoffet stivere.

Ikke å ha klær i veien.
Hvis du kan velge hvor og når du spiser, blir veldig saftige frukter best spist klare til å komme i dusjen, mens vannet er løper allerede for å komme til temperaturen.
Du kan også spise når du allerede er i badekaret, selv om det anbefales et badekar med dusj, da du kanskje vil skylle av når du kommer ut av vannet.

Jeg personlig føler det ikke som en god løsning for varm mat, som kjøtt som drypper saus, absolutt ikke mens de fremdeles er varme. Men en dusj like etter å ha spist vil rense kroppen din overalt.

Dette gjør ikke holde deg ren, den vil rydde deg opp etter å ha blitt skitten.

Som et siste alternativ:
Avstå fra å spise mat som vil få deg i trøbbel. Dette er hva bemerkelsesverdige mennesker gjør offentlig. Noen kommer til å strekke seg uten å spise noe offentlig.

Mumtaz
2016-03-12 15:44:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du spiser, bør du konsentrere deg om mat, dette får spyttet til å løpe og blandes med maten for å gjøre den mer fordøyelig. Så prøv å få 5 minutter fri til å spise, heller jobben og spis samtidig. arbeidsområdet vil være pent / rent, og fordøyelsessystemet ditt vil være i perfekt orden. Et morslig råd!

Hvordan stopper det klissete fingre?
Velkommen til siden! Vi setter pris på rådene dine, men spørsmålet handler om hvordan du skal håndtere mat som allerede er klissete. Vi er litt annerledes enn andre nettsteder. Vår regel er at hvert svar samsvarer spesifikt med spørsmålet. Vår [hjelp] forklarer alt, så ta en titt på det, spesielt siden [svar]. Ikke bekymre deg hvis dette blir nedstemt eller til og med slettet, det er bare fordi du ikke visste hvordan nettstedet vårt fungerer. Vi håper du blir her og har det gøy!


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...