Spørsmål:
Hvordan tenne en fyrstikk?
Pobrecita
2015-05-31 08:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En kamp er vanligvis en lett ting å tenne på. Imidlertid, hvis du går på camping slik jeg gjør det lettere området alltid synes å bli våt og ubrukelig. Det er hvis det ikke er slitt uansett. Jeg snakker om tenneren på fyrstikkesken, ikke tenneren i pinnen. Spørsmålet mitt er hvordan du kan tenne en fyrstikk uten å bruke den medfølgende tenneren. Jeg har prøvd:

 • Å holde dem tørre. Jeg har prøvd dette flere ganger, og det fungerer ved noen anledninger, men for de gangene det ikke trenger jeg et alternativ.

 • Sandpapir, men jeg har ikke alltid dette med meg. Grove områder som trær som er dekket av mose og noen ganger våte, steiner som fungerer osv.

 • Ikke bærer fyrstikker. Dette er en god ide, men andre lightere er litt vanskelige å bruke og kan være feilaktig fra min erfaring. Strike hvor som helst, er ikke noe jeg vil kjøpe, siden de er dyrere enn vanlige.

Jeg ble fortalt at i utgangspunktet noe ville fungere, men dette har ikke vært min erfaring. Ethvert forslag vil være kjempebra, ettersom ikke å ha en lighter er en god mulighet for enhver anledning, men jeg trenger noe som vil fungere med det som vanligvis er en campingvare.

Ser ikke ut til å trenge et livshack - Et "livshack" er et tilsynelatende uoppnåelig problem som kan løses ved å tenke utenfor boksen. Dessverre er hverdagens "Hvordan ..." -spørsmål om å lære et håndverk eller nye ferdigheter utenfor rammen av dette nettstedet. Se om Lifehacks. Hvis forfatteren kan vise hvordan dette trenger en "utenfor boksen" -løsningen, rediger og "flagg" for å åpne igjen.
Dette er et flott spørsmål (IMO), jeg har flere bokser med tøffe fyrstikker som har lysstrimlen slitt, bare fra å ha dem rundt med meg. Grunnen til at du ikke kan slå hvor som filmer osv. Foreslår, er fordi de fleste moderne kamper er "safty matches", i motsetning til voksdekket phosporous (iirc) fra tidligere tider. Hacken som kreves her er en erstatning for lysstrimlen.
Flagget for å lukke for ikke å ha behov for en lifehack. Selv om du kanskje ikke vil bruke kamper hvor som helst, er de det riktige verktøyet og er faktisk ikke dyre (<$ 10 USD for> 300 kamper), spesielt i forhold til kostnadene for campingutstyr og faktisk camping (mat, drivstoff osv. .). "Life hacks" kan ikke gjøre det umulige mulig, uansett hvor ille du vil at sikkerhetskamper skal være streik hvor som helst. Se også på vanntette / vindtette fyrstikker, perfekt for camping og generelle overlevelsessituasjoner. Gå aldri på camping med underverktøy, du inviterer fare eller i det minste ubehag.
Jeg tror fremdeles at det må være et livsgalt svar å lage din egen lysstripe.
Jeg antar at du kan rive lysstrimler av en haug med fyrstikkbøker og spre dem tilfeldig gjennom eiendelene dine, og håpe at minst en forblir tørr, men du vil fortsatt være SOL hvis du faller i en bekk eller noe (til og med streik hvor som helst, vil lide hvis det skjer). Likevel, som jeg også nevnte (selv om dette ser ut til å ha blitt overskygget av streik-hvor som helst kamper), finnes vanntette kamper og streiker ikke hvor som helst.
Eller bare gå i gammel stil med en flint og stål. Fungerer selv når det er vått: D
Hvis du ikke liker den åpenbare løsningen (streik hvor som helst samsvarer), vil du ikke løse problemet på den enkleste måten. Det betyr at det er mer en "hva jeg kanskje liker" -hack snarere enn en lifehack. Enkelhet er ikke å unngå, hvis det er et åpenbart svar, ta det. Med det i bakhodet skrev jeg om en overlevelsesteknikk som jeg kan tenne bål med innen 3 eller 4 gnister ved hjelp av gjenbrukbare verktøy. Det er billig (etter de opprinnelige kostnadene), men vil kreve litt mer planlegging og bare litt mer arbeid. Heldigvis når du camping, er det nok nedetid for å gjøre jobben
@JacobGray flint-og-stål fungerer ikke når gjenstanden som fanger gnisten er våt. Jeg vet :) vært der, gjort det.
@EdwinBuck Jeg kan nesten alltid finne noe å ta en gnist med flint og stål, det kan være papir, lo, cat-haler (de er kjempebra), klut, egentlig alle slags brennbare med små fibre. Du vet sikkert det, dette er bare for andre: D
@JacobGray Du har generelt rett. Og de fleste går ikke (med vilje) på camping når ting er våte. Teknikken min er ikke mye annerledes enn å bringe noe tørt og brennbart, bortsett fra at det jeg bringer ble laget for å være svært brennbart. For et glis kan du prøve å lage kullduk med samme teknikk med gamle firkanter av denimstoff, de er kjempebra for en gnist, men utgangsmaterialet er ikke gratis :)
åtte svar:
Edwin Buck
2015-06-15 05:22:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forberedelse er nøkkelen. Ikke gå uforberedt inn i skogen. Fyrstikker er ikke det eneste svaret, men hvis du ikke kan bygge en bål uten dem, så se etter "slå hvor som helst" fyrstikker. De lager dem fremdeles, men de blir vanskeligere å finne. Andre fyrstikker krever litt varme og den "manglende" sikkerhetsingrediensen som er innebygd i streikepapiret.

For å forberede deg på camping kan du når du lærer å samle tre og bygge en ild fra et beskjedent kull. videre til trekull, som er en enkel måte å starte en brann (forutsatt at de andre ferdighetene med å lage brann er kjent).

For å lage kullved (eller forkullet punkved) bruker du en Altoid-form med noen hull i. Brenn punkved i den begrensede begrensningen av Altoid-tinn, noe som gir en type lettantennelig kull. Formen gir også en enkel bæreveske og holder treet tørt.

Så neste gang du trenger bål, lys med en gnist fra en skrapebasert brannstarter (eller annen måte å generere gnister på), og kullet vil lyse og ulme, så gi det noen gode slag for å få det til å gå i gang og dumpe det i den lille tinderen din.

Hvis du går tom, kan du bruke bålet du nettopp har laget for å lage mer .

Av alle brannstartmetodene jeg har brukt i forskjellige campingscenarier, er dette uten tvil den enkleste. Faktisk er det for meg lettere enn fyrstikker, som alltid synes å kreve to eller tre da de noen ganger dør ut før de tørker den lille tinderen nok til å lyse.

Se https://www.youtube.com/watch?v=x_FZ01NvDGo for en demonstrasjon av å lage kullet og tenne det. Han klarte å tenne på den første gnisten. Han tenner den med en ferroceriumstang, som ved kjøp får den største du kan, da større er mye lettere å bruke. Jeg anbefaler noe som http://www.amazon.com/dp/B00S6F4RDC?psc=1 For å slå, bruker jeg kniven min.

Husk at punkved ikke er en bestemt tretype, men det er det løse treet med høyt luftinnhold som vanligvis finnes i det indre av råtnende pinner. På din neste campingtur kan du enkelt samle nok til å starte et dusin branner, eller samle noen i nabolaget ditt, lage kullved og deretter gå på camping.

Og for de av dere som spør, men hva om du ikke gjør det har du ikke en kniv? Svaret mitt er, "ikke gå på camping" Hvis du mangler en respektabel kniv, har du seriøst vippet oddsen mot deg på en campingtur. Med respektabel mener jeg ikke en Rambo-kniv, men en firetommers foldbar lommekniv av høy kvalitet. Hvis mulig, gå med et tanto-punkt, da det er mindre sannsynlig at de går i stykker. Hvis du har midlene, har jeg vært spesielt glad i Carson Knives CRKT M16. http://www.crkt.com/M1602Z

Captain Obvious
2015-05-31 13:33:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Treff hvor som helst streik eksisterer og løser dette problemet. Vær oppmerksom på at de ikke er lovlige for passasjer- eller fraktfly i det meste av verden.

De er i utgangspunktet de originale kampene. De som krever den lettere stripen på esken, var bare fyrstikker som er konstruert for sikkerhet og blir mer markedsført.

Vanntette fyrstikker finnes også, og løser dette problemet enda mer effektivt.

Vær oppmerksom på at treff hvor som helst, ikke er så mye dyrere, og heller ikke vanntette fyrstikker (for eksempel 900 treff hvor som helst, løper omtrent $ 12, jeg ser 320 for $ 6 osv. kamper løper rundt $ 4,50 ...). De er det rette verktøyet for jobben; noe annet vil ende opp med å være mer vondt enn dine nåværende våte fyrstikker.

Hvis du ikke vil bruke en passende type kamp, ​​antar jeg at du kan bruke alt rundt deg som blir varmt nok å tenne en fyrstikk. Nøyaktig hva som oppfyller disse kravene, vil avhenge av situasjonen du er i.

OPP nevner spesifikt treff-hvor som helst kamper i spørsmålet og rettferdiggjør ikke å bruke dem. de * er * mye dyrere
@Oxinabox De er ikke mye dyrere ... 900 streiker hvor som helst kamper på Amazon løper rundt $ 12 ... Du kan ikke bare ha ting fordi du virkelig vil ha dem og forventer at det eksisterer noe "livshack" for alt. Hvis du vil ha anstendige kamper for camping, betaler du den ekstra brøkdelen av en cent per kamp.
@Oxinabox (Vær også oppmerksom på at OP redigerte for å legge til det punktet omtrent 7 minutter etter å ha lagt ut spørsmålet. Jeg mistenker at de innså at disse kampene eksisterte kort tid etter å ha skrevet inn spørsmålet og ønsket å komme med en vilkårlig grunn til å utelukke dem for å kreve noe slag av "hack".)
@itlookslikeimaqueen Vel, det har gått 10 minutter, så jeg vil prøve å gjette hvor du skal. Du bør vite at jeg har lest poenget ditt om streik hvor som helst før jeg legger ut dette. Poenget mitt var at det er * løsningen. De er faktisk ikke uoverkommelig dyre, men jeg følte ikke behovet for å påpeke det. Oxinabox kommentar fikk meg til å legge til detaljer. Jeg mistenker at du prøvde å tvinge spørsmålet ditt til et hack for å holde deg til den nåværende campingutfordringen. Det kommer egentlig ikke til å hjelpe nettstedet. "Hvordan starter jeg en brann uten fyrstikker", derimot, * kan * være et bedre spørsmål.
Huh, jeg trodde jeg sjekket redigeringsloggen for å se at OP ikke hadde lagt til det før -1. Jeg antar at jeg leser feil. Jeg tar tilbake -1.
@Oxinabox For å være tydelig ble streik-hvor som helst delen redigert i * før * Jeg laget dette svaret, og jeg leste det før jeg postet. Så hvis det er grunnen til -1, bør den forbli. Å være rettferdig mot OP, ble ikke spørsmålet endret etter at svaret mitt ble lagt ut.
(@Oxinabox Poenget mitt var at OP redigerte i aribitrary-begrensningen etter det, antagelig etter å ha husket at denne typen match eksisterte. OP har sterkt motiv for å beholde dette spørsmålet her som [nåværende temautfordring er camping] (http: / /meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/2493/what-should-the-themes-for-our-fortnightly-topic-challenges-be), og den utfordringen ble foreslått av OP. Jeg tror selve spørsmålet er et farce, og "koster for mye" -begrensningen er svak og tvunget, da de ikke koster så mye i det hele tatt. Derfor er det ikke nødvendig med et "hack" * i det hele tatt her.)
Vel da, ja, jeg skal returnere den. Det er en pågående retningslinje for ikke å gi svar som OP har uttalt ikke fungerer for dem. Å sørge for at dette spørsmålet ikke har noen positivt skårede svar, gjør at det holdt seg på den ubesvarte listen, og så jeg kan håpe at det vil få et veldig bra lifehack svar. Jeg anbefaler at du lager en metapost spesifikt om dette spørsmålet, og kobler det. (takk for den høflige dialogen)
@itlookslikeimaqueen Nei, egentlig ikke. Hvis du er uenig, sjekk ut mangelen på ønsket nyttig "life hack" i andre svar så langt. Det andre svaret her hjelper ikke * faktisk * til å gjøre det lettere å starte brann (prøv forslagene neste gang du skal på camping). Du ba om å gjøre det umulige mulig med et livshack. Du fikk et svar: Det gjør du ikke, du bruker de riktige verktøyene. Du ble også fortalt at premisset ditt (kostnaden) var svak. Å påpeke et svakt premiss er en vanlig del av svaret og er ikke uvanlig. Så erkjenn det enten, eller lykke til med å tenne på kampene. Du stilte et dårlig spørsmål.
Strike hvor som helst kamper er det virkelige livshacket, for med en endring blir hele problemet fjernet. Det er andre måter å lage branner, men de krever mer arbeid. Jeg har lagt ut den enkleste måten å lage branner på, som ikke er matchende, noe som er så enkelt at jeg ikke en gang bærer fyrstikker når jeg camping lenger. Imidlertid, etter min mening (kast om nødvendig) hvis du vil lage ikke-streik hvor som helst matcher lys uten spissen, er det som å be om tørsten din å bli slukket uten å drikke vann. Ikke-streik hvor som helst kamper er laget for å fungere med spissen (og ikke mye annet), som et sikkerhetsproblem.
Tonka's Mom
2016-07-13 12:18:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er lenge bobil og backpacker og har alltid oppbevart fyrstikkene mine i en liten vanntett beholder av plast. Akkurat nå er de i en gammel reseptflaske. Hvis / når streikestripen slites ut eller på annen måte blir skadet, legger jeg bare til en liten stripe med fint sandpapir festet til en ispinne i beholderen. Enkel, lett vekt og det fungerer veldig bra.

Lyndon White
2015-05-31 15:08:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moderne sikkerhetskamper (i motsetning til streiken hvor som helst som @Jason C nevner), bare lys under to forhold (etter min viten),

 • Reagerer med stoffet på "Lighting Strip",
 • Blir varm (som når du tenner et med et lys).

Jeg aner ikke hvordan jeg skal replikere det første, men det kan gjøres å få det varmt .

Det er åpenbart overflødig å tenne den med en annen flamme, men det finnes varme ting. >, eller elektrisk komfyr kunne definitivt.

En annen er fokusert lys (eller varme), fra et forstørrelsesglass. Teoretisk sett kan du bruke alt som kan fokusere lyset til et grovt punkt - for eksempel den buede delen av en flaske.

Forstørrelsesglass

Selv om det er veldig vanskelig å sette papir på med et forstørrelsesglass, det er ganske enkelt å lage et veldig varmt punkt - nok til å brenne et hull i papir, eller tenne en fyrstikk.

 • Plasser fyrstikken på en jevn og jevn overflate (f.eks. hvil hånden din og hold den på en vegg)
 • Plasser glasset slik at solen går gjennom det. på overflaten foran den
 • Beveg glasset bakover eller fremover for å fokusere dette projiserte lyset til et punkt
 • plasser fokuspunktet for sterkt lys over fyrstikkhodet
 • vent noen minutter / sekunder på at kampen blir varm opp nok til å antennes
 • bruk fyrstikken til å tenne på noe som er mindre sannsynlig å slukke (f.eks. et lys ut av vinden)

Ulemper

Det er mange ulemper ved denne løsningen (og jeg vil gjerne høre alternativer)

 • Tider når du aller helst vil ha kamper, er du ofte ute av solen: Overskyet vinter, natt, innendørs
 • Forstørrelsesglass er ikke den vanligste tingen å ha med seg
 • Hvis det ikke er varmt / lyst nok, og du prøv dette og det fungerer ikke, du ser ut som en tosk som prøver noen de så på TV
Alle disse løsningene, inkludert forstørrelsesglasset, bruker ting som allerede kan starte en brann for å tenne fyrstikken (f.eks. Kan du bare tenne papir i brann med en elektrisk komfyr; eller hvis du vil [forbedre forstørrelsesglassteknikken din] (http : //wildwoodsurvival.com/survival/fire/magnifier/index.html), ikke tenn papir, tenn det du prøver å tenne direkte). Hvis du har en bil for en sigarettenner, kan du like godt bare holde fyrstikkene i bilen for å hindre at de blir våte. Det finnes riktige verktøy for dette problemet.
(Dessuten vil det være mer nyttig generelt å bare si "bruk noe rundt deg som er varmt nok til å tenne en fyrstikk" i stedet for å liste opp en vilkårlig prøve. Dette oppfordrer leserne til å utøve grunnleggende problemløsningsevner gitt deres situasjon og omgivelser, for å se deg rundt og lage forbindelser, noe som er en større gevinst på sikt, samt mye mindre å skrive inn et svar!)
Det var en kort liste for å foreslå hvilke typer temperaturer som er nødvendige. Det er også mye lettere å tenne en fyrstikk med noen av disse kildene enn å tenne ild direkte. Jeg er enig i at riktige verktøy finnes. Jeg vet det, du vet det, OP vet det. Dette er ikke et nettsted om de riktige verktøyene,
Så er det et nettsted om tvilsomme svar på ellers lett løste spørsmål, hvilke teller er kvaliteten SE er kjent for, og setter bare dette i samme rike som milliarder av andre "lifehacks" -sider der ute. Kanskje ble Area 51-forslaget villedet.
FWIW og FYI, sikkerhets fyrstikkhoder inneholder kaliumklorat som reagerer med det røde fosforet i den slående overflaten for å produsere hvitt fosfor som antenner fyrstikken. Antimonsulfid kan tilsettes for å matche hoder for å øke reaksjonen. Noen ganger tilsettes en liten bit parafin i kartongen for å akselerere forbrenningen.
James Webster
2015-06-04 20:24:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noen laserpekere kan brukes til å tenne en fyrstikk.

http://m.youtube.com/watch?v=i24Ij2YN48s

ZedZero
2015-06-27 22:17:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Disse typene fyrstikker, i det minste trevarianter, kan lyses opp ved å gni den sideveis på et vindu eller et annet stykke flatt glass. Det demonstreres på YouTube av "Crazy Russian".

m.hutson
2016-01-30 07:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enhver kamp vil blusse når den blir varm nok, og med friksjon kan du få jevnlige "sikkerhetskamper" til å blusse. Trikset er å finne en hard overflate med akkurat den rette ruhetsgraden: for glatt og du kan ikke få nok friksjon, for grov, og du skraper fyrstikkhodematerialet av. Ofte vil et krus, en bolle eller et annet keramikkstykke ha en uglasset del på bunnen som fungerer. Men dette er veldig hit eller miss; noen ser ikke ut til å fungere i det hele tatt. Med en relativt god brikke har jeg omtrent 50% suksessrate per kamp. Lagre avvisene, de vil fortsatt ha nok hode igjen til å fange og utvide flammen når du får en tent.

Daniel
2015-12-01 00:23:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noen ganger, hvis du har glidelås på buksene, kan det være en god måte å slå en kamp på. Tennene og friksjonen noen ganger lyser. Jeg har prøvd fra det første blodknivsettet mitt fra Rambo, og det har fungert for meg noen ganger.

Riv også et lite stykke sandpapir før du går ut, og legg det i Rambo knivsettet for å gjøre livet lettere å starte en brann. Det er nok plass i håndtaket til det. V / R DanielDenne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...