Spørsmål:
Hvordan angre en sta knute uten å bruke fingrene
MrPhooky
2015-03-15 02:18:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har egentlig ikke negler fordi jeg biter på fingrene, så det er ganske vanskelig for meg å angre noen knuter.

Hva er en enkel måte å løse knuter når fingrene bare kan ikke gjøre jobben?

Henviser til knuter i stoff, snor og andre slike ting ... Noe ikke en polyetylenpose, da den gjør alt forskjell.

Mulig duplikat av http://lifehacks.stackexchange.com/questions/2178/how-to-untie-a-plastic-bag-knot-with-your-fingers
@JoachinJoseph Jeg er enig i at det er likt, men jeg snakker mer om knuter i stoff eller skolisser
@MrPhooky Kan du spesifisere det i spørsmålet ditt?
@Mooseman Ferdig.
@Mooseman og dessuten sier dette spørsmålet tydelig * uten * fingre, mens den andre ber om å bruke fingre ...
[Har du et sverd?] (Https://en.wikipedia.org/wiki/Gordian_Knot)
Seks svar:
michaelpri
2015-03-15 03:28:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Få først en skje (helst tre). Knall på knuten, dette vil løsne den. Nå kan du gjøre en av to ting. Jeg foretrekker å bruke en korketrekker, men du kan også bruke pinsett eller tang. For korketrekkeren, sett poenget inn mellom strengene på knuten. Vri og vri på korketrekkeren og til slutt vil knuten angres. Du kan følge en lignende prosedyre for pinsett og tang.

corkscrew

Bilde fra Wikipedia

Flott tips. Brukte en gummiklubb for å løsne på noe klatretau som hadde fått veldig tette knuter, og korketrekkeren forseglet avtalen.
holroy
2015-03-15 03:41:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle knuter stoler på stress mellom svingene på tauet for å holde seg sammen. Hvis du er i stand til å frigjøre noe av spenningen, så er det lettere å løse opp knuten.

Å trykke på den kan hjelpe, og å gjøre noe som ligner på plastposeløsningen kan hjelpe. Det vil si å vri endene og skyve dem inn i knuten for å løsne den. Å finne en sving som er bevegelig, kan også bidra til å avlaste spenningen, og vri det litt rundt.

Til slutt kan du bruke tang eller flate skrutrekkere i en eller annen bøyning for å hjelpe den med å løsne fra de andre delene, men vær forsiktig å faktisk løsne den, og ikke stramme den.

user3932000
2015-03-15 05:05:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saks fungerer utrolig bra. Nei, jeg er seriøs. Hvis du ikke bryr deg for mye om knuten, er det bare å kutte den med en saks.

Men jeg vil også fokusere på det større bildet: å bite neglene dine. Jeg slet med dette også, og jeg har funnet ut at det er to hovedsituasjoner der jeg finner meg selv å bite neglene mine: 1. når de er taggete, og 2. når de er for lange.

Kjøp deg to gode neglesakser og la den ene være hjemme, og ha den andre med deg. Først og fremst må du klippe neglene dine så de er så pene som mulig, slik at du ikke har noen hakkete kanter som frister deg til å bite dem. Når neglen din knekker midt på dagen, i stedet for å bite dem (som bare gjør det verre), kan du bruke negleklippene du har med deg for å løse det. Og til slutt, vane deg med å klippe neglene ofte slik at du klipper dem i stedet for å bite dem.

Mens begge punktene her høres ut som gode råd, er det ingenting livshacky der inne.
@PaŭloEbermann Noen ganger er de enkleste løsningene de beste.
** Du ** mangler det større bildet. Neglene mine er deilige, og jeg tror på gjenvinning.
MrWonderful
2015-03-17 00:53:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er et verktøy laget bare for ditt problem. Det kalles en 'marlinspike' og brukes av sjømenn til å angre knuter og bøyninger når de er trukket for stramt.

Du kan finne et eksempel her.

Som andre har uttalt, er det best å prøve å legge til materiale i knuten / bøyen. Dette letter løsningen av det urolige området.

For å forklare videre, fra slutten av arbeidet, finn den første kryssingen og sett inn marlinspike (eller korketrekker, skrutrekker, hva-har-deg) mellom endestykket fra siden motsatt enden og krysset (vanligvis under kryssstykket mot slutten.)

Dette skal tillate deg å få litt ekstra plass i den første kryssets sløyfe, og så kan du presse noen materiale fra enden inn i knuten, og derved skape mer slakk i knuten / bøyen.

Fortsett å gjøre dette med alle kryssingene i knuten / bøyen til du er fornøyd med resultatet.

Neil
2015-03-15 07:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prøv å suge knuten i vann og deretter plassere den i mikrobølgeovn. Forsikre deg om at det ikke er noe metall eller at det ikke gir ut skadelige gasser når det varmes opp. Alternativt kan du smøre den med en slags olje og legge den i fryseren.

Hvorfor hjelper disse tingene? Spesielt ville frysing gjøre strengen stivere og vanskeligere å løsne, ikke sant?
Tanken er å få knuten løsne seg. Hvis du suger det i vann, vil materialet absorbere vannet og utvide seg, når knuten utvides ytterligere. Så hvis du fryser den, vil knuten trekke seg sammen og gi mer plass til å trekke den fra hverandre, og ved å smøre det vil det bli lettere å trekke fra hverandre. Hvis du frøs et stoff som er dynket i vann, men ikke sitter i vann, vil det ikke være som en isbit, i stedet vil det ha små krystaller i seg, men opprettholde bevegelse.
Metaller utvides og trekker seg sammen betydelig når temperaturen endres; streng, olje vann bare en liten mengde. Unntaket fra dette er at vann utvides betydelig når det fryser, så frysing av ikke når det er vått kan godt gjøre en forskjell.
Trish Ling
2015-03-16 00:20:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arbeid en sterk, smal / tynn gjenstand under en del av knuten, som en skrutrekker, tang, eller til og med bambusspyd eller strikkepinne. Vri den så forsiktig for å løsne knuten. Gjenta på forskjellige deler av knuten om nødvendig.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...