Spørsmål:
Hvordan starte ild med vått ved etter at det har regnet eller snød
vladiz
2015-01-26 01:46:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om vinteren når det er snø eller i andre årstider etter at det har regnet, er alt treverket på bakken vått. Når jeg går i skogen eller et sted i naturen og trenger å lage ild, er det veldig vanskelig å brenne disse våte grenene. Jeg bærer vanligvis en sigarettenner og litt papp eller avis for å starte fyr, men når treet er vått, brenner papiret fort og treet kan fortsatt ikke ta fyr.

Hva kan jeg gjøre for å starte fyring i løpet av de våte dagene? Jeg vil ikke bruke brennbare væsker som bensin eller grillvæske, da de noen ganger kan være farlige eller kan søle i ryggsekken.

Hva med en propanfakkel? Ingen søl der.
Jeg visste ikke om dette, det ser ut som en sigarettenner, men mye kraftigere. Jeg må finne en av disse, takk.
En slik [dette] (http://images.firecraft.com/MAVERICK-PROPANE-TORCH-PL-8032C-1-LARGE.jpg) vil ganske mye brenne noe. Du kan til og med smelte glass. xD
Seks svar:
apaul
2015-01-26 02:15:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vann trenger vanligvis bare inn i de ytre lagene av dødt tre, så det beste er å bruke en kniv eller luke for å fjerne det fuktige ytterlaget.

 1. Samle litt tenn, dødt tre som er omtrent like bred som fingeren din eller mindre.
 2. Bruk en skarp kniv / luke for å fjerne så mye bark og vått tre som mulig.
 3. Hvis du kan bruke en luke til å dele større trebiter i tenn, vil dette avslør de tørrere indre lagene.
 4. Start en liten ild med den strippede tenningen.
 5. Bruk den lille ilden til å varme opp og tørke de større bitene. Det vil avgi mye damp / røyk, men røyken skal avta etter noen minutter.

Det vil ta litt mer tid og krefter å få den i gang, men når du først har et fint lag med kull etablert, du burde kunne holde ilden i gang selv om det begynner å regne igjen.


Det er sannsynligvis verdt å nevne at det er noen solide brannstartere som kan være trygge båret i pakken.

 1. Magnesiumstenger.
  • Bruk en kniv til å barbere en liten haug med magnesium, og du kan starte den med en gnist. Magnesium brenner ved en ganske imponerende temperatur, men det hjelper ikke for mye med fuktig trevirke fordi den har en tendens til å brenne ganske raskt.
 2. Parafinvoks.
  • Dette er min favoritt. Det brenner varmt og sakte, og frastøter også vann, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å bli våt.
  • Mange merker av billige papirkopper er belagt med et tynt lag med voks og gir utmerkede brannstarter.
Birkeutbyttene er gode firestarter, selv om det er vått.
+1 for bjørk. Bjørkebark (den unge, tynne) har lag og det indre laget er aldri vått og tar lett fyr. Den har også ganske høy forbrenningstemperatur.
Bare et notat om bjørkebark, enten se etter falt bjørkebark eller kutte dinglende biter som har løsnet seg fra treet alene. Å skrelle dype ringer av bjørkebark fra levende trær vil skade dem / drepe dem alvorlig.
Det er en enklere løsning: Treet på bakken er vått, så du må finne døde kvister i trærne som ikke er like våte. Bruk deretter et ark eller to av favorittavisene og mye luft. Jeg brukte denne metoden mye som en guttespeider. Tennmetoden fungerer også. Bjørkebark gjør vanligvis ikke det brenner veldig raskt uten mye varme, og hvis du finner det på bakken, er det vanligvis vått eller råttent.
kenorb
2015-01-26 18:40:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doritos◄

Bruk Doritos (eller andre sjetonger) som brannstarter. Det viser seg at kjemikaliene, pulveriserte smaker og olje i chipsen er den perfekte kombinasjonen for forbrenning og snacks. Hvis du ombestemmer deg, kan du alltid spise dem.

Se videoene som viser det:

Les mer:


Spaghetti nudler

Du kan bruke tørr spaghetti nudler ikke bare for å tenne et lys, men også for å starte et bål. Det er effektivt og billig.

Dette var virkelig uventet. Kan jeg bruke andre typer sjetonger?
@vladiz I henhold til [lifehacker] (http://lifehacker.com/5840698/use-doritos-or-other-chips-to-start-a-fire) kan du, men jeg er ikke sikker på hvilken. Det avhenger av kombinasjonen av kjemikalier og oljer som brukes, så tenk at du kan prøve det ved prøving og feiling.
@vladiz Btw. Du kan også bruke tørre spaghettinudler.
Alle disse tingene fungerer, men det kan hende at de ikke er så lett å gi i de fleste tilfeller der du trenger å bygge bål.
ErinGoBragh
2015-09-24 17:26:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du er på fottur, saml barken av fallne bjørketrær (la de levende trærne være!). Den er hvit, ser ut som papir og brenner veldig bra. Jeg hadde en pose med den i sekken da jeg var leirrådgiver fordi sjefen min hadde en regel om at du bare kunne brenne tre du fant.

Okt 2016. Central New Hampshire. 20 speidere. 8 voksne. Stort, episk regn i løpet av de siste 30 minuttene av backpacking til campingplassen. Regnet avtar når vi når campingplassen. De første forsøkene på å starte brann med tenning mislykkes. Bjørkebark blir forsøkt. Krever stor mengde bark, tynt ytre lag skrelt og deretter revet i strimler. Dette fungerte.
Tomáš Zato - Reinstate Monica
2016-03-09 16:56:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brann fra våt logg

Dette var faktisk en av sommerleirutfordringene i utendørs organisering jeg var på. Det ble kalt ild fra en våt tømmerstokk. Du skulle starte en brann ved å bruke bare:

 • kniv
 • øks
 • fyrstikker
 • logg under vann i to dager

Dette forutsetter at midten av stokken ikke er helt fuktig. Løsningen var:

 • hugg ned halvparten av kubben til store splinter
 • bruk kniv til å lage tynne trespon av resten av kubben. Lag mange av dem for å være veldig sikre. Jo tynnest raskest de forbrenner, jo mer energi frigjør de per sekund.

Du har nå et lite stykke våt tømmerstokk, splinter og spon. Det er best å først legge spon sammen, tenne dem og først deretter begynne å legge til splinter - på denne måten legger du dem til der de skal være.

Denne lille ilden vil allerede kunne antenne våte grener, forutsatt at de er tørk innvendig.

Penseltre på lokke (gran og gran)

Gran og gran ALLTID har tørr bittesmå dødt penseltre på undersiden av grenene. Dette brenner veldig fort og varmt - det er bedre enn papir og etterlater aske som produserer ekstra varme. Vanligvis er børstetreet på bakken i nærheten av disse trærne også rimelig tørt.

Bjørkebark

De hvite beleggene til tispetrær brenner vanvittig av en eller annen grunn. Vær forsiktig med å bare høste tomlagene for ikke å skade treet. Bark på døde grener fungerer like bra.

Harpiks

Bruk en liten pinne til å høste litt harpiks for å tjene som et lys når du starter ilden. Dette kan spare deg for dyrebare fyrstikker. Harpiks brenner varmt og lenge. Ikke bruk kniv til å høste harpiksen - du vil skade treet, og du vil få problemer med å rengjøre kniven. Noen kilder hevder at harpiks oppløses i alkohol, men jeg anbefaler virkelig ikke å forurense noe med det.

Bruk ild for å tørke mer tre

Dette er sannsynligvis åpenbart, men ikke glem å legge tømmerstokker og grener rundt bålet (langt nok til å ikke antennes skjønt) slik at de er tørre når du vil legge dem i. Vi pleide å lage en annen barriere etter steinsperre av tre. Sko kan gå på treet og tre kan brukes til å forhindre at de faller i bålet.

Doug Watkins
2015-01-26 10:36:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tørketrommel er også veldig brannfarlig og er flott å beholde for å hjelpe deg med å tenne. I speidere ville vi lage brannstartsett med tørketrommel i en pose for å holde den tørr, og også papp rullet opp i en tunfiskboks og deretter dekket av parafinvoks. Disse skal forhåpentligvis brenne lenge nok til å lyse opp det våte treet. På en sidenotat har jeg også sett folk bære veifakkel for å tenne bål med. Hvis en bluss ikke tenner en tømmerstokk, vil sannsynligvis ingenting.

Min erfaring med tørketrommel er at den brenner ekstremt fort. Når jeg har brukt den som et eksperiment, har den faktisk brent opp uten å tenne noe av fyren. Jeg anbefaler kanskje å forbedre tørketrommelen med noe tregere stoff (stearinvoks?), Selv om jeg ikke har prøvd det selv.
@Sander det har vært så lang tid, men det har vi kanskje også gjort. Jeg kan ikke huske det.
Min erfaring med tørr lo er at det er en fullstendig og total feil. Det meste av loen i tørketrommelen min inneholder forskjellige plastmaterialer siden jeg har nylon, fleece og annen menneskeskapt klut i klærne mine. I tillegg inneholder barneklær, pyjamas osv. Flammehemmende kjemikalier og materialer. Kilde: sett mange speidere sliter med "lo" -løsningen for å starte en brann ... komisk å se på ...
@ssaltman interessant. Det er lenge siden jeg har gjort dette, men jeg er ikke veldig overrasket over det.
Ryan from Traillife
2018-01-29 22:25:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et tips til en magnesiumangriper: bruk et hacksagblad, trukket langs magnesiumstangen som er satt på bakken med den lange, lille siden ned, og haugen med tinder på siden bladet trekker fra.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...