Spørsmål:
Hvordan kan jeg holde briller fri for tåke fra pusten når jeg bruker skimaske i kaldt vær?
DVK
2016-01-18 22:35:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvordan kan jeg holde briller fri for tåke fra pusten når jeg bruker skimaske i kaldt vær?

Problemet er at når det puster ut, blir det varme, våte pusten kanalisert av masken oppover - begge rundt sidene av nesen inne i masken; og langs maskeoverflaten på utsiden; og begge stier møter kalde briller, noe som resulterer i umiddelbar tåke når vannet fra pusten kondenserer på den kalde overflaten.

Begrensninger:

  • Glassene er IKKE valgfrie - verken å ta dem av eller bruke kontakter er mulig.

  • Å kjøpe spesielle briller som ser ut som sikkerhetsbriller eller svømmebriller, er ikke et alternativ av samme grunn - de kommer ikke i korrekt resept og er dermed ikke så gjennomførbare som å gå uten briller i utgangspunktet.

  • Å dekke brillene mine i noen kjemikalier er noe optikeren min frarådet på det sterkeste . Som sådan er spørsmålet mitt annerledes enn dette spørsmålet, som ser ut til å være konsentrert rundt å behandle brillene dine med en eller annen tåkeforebyggende løsning.

  • For å avklare , "å ikke bruke en maske" er heller ikke en ønsket løsning. Hele poenget er å bruke en munn- / nesedekningsmaske!

Jeg beklager om begrepet skimaske er en nøyaktig, siden moskimasker dekker øvre del av ansiktet og mitt ikke - det er en slags krysning mellom en skimaske og en motorsykkelmaske. Slik ser det ut:

enter image description here

Mulig duplikat av [Forhindre at briller tåker opp når du bruker skjerf] (http://lifehacks.stackexchange.com/questions/10576/preventing-glasses-from-fogging-up-when-wearing-skjerf)
-1
det var dårlig, jeg ønsket å markere den som en dupe av denne, jeg alt + tab for raskt
@JustDoIt - Gotcha. Jeg er ikke sikker på at man er en lurer av dette heller, men jeg kan se poenget ditt
denne har en langt mer bedre løsning for * fogging * -problemet, andre går i utgangspunktet og kjøper noe, i stedet for faktisk lifehack
Jeg er ikke sikker på om det er en god ide å lage nye spørsmål av gamle ved å bare legge til flere begrensninger
Syv svar:
pseyfert
2016-01-18 23:52:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra sykkelopplevelse (les: betydelig pusteaktivitet og vind. Og når man først står ved trafikklys, er vinden som vanligvis blåser vekk det våte pusten borte, og briller pleier å tåke umiddelbart). Jeg fant ikke en måte å holde nesen dekket på. dvs. bruk en skimaske designet for å dekke munn og nese som er litt sjenerøs i størrelsen på øyet og trekk den nedre kanten under nesen. Ellers vil du alltid ha små hull ved siden av nesen som perfekt kanaliserer luften oppover.

Den andre ingrediensen er tog til å puste i riktig retning. Høres ganske kjedelig ut, og er annyoing i begynnelsen, beklager det. Uansett, avhengig av hva din "nøytrale kjeveposisjon" er (forutsatt at munnen puster), går avtrekksluften din horisontalt eller litt oppover eller litt nedover. Prøv å finne en komfortabel ny nøytral posisjon, litt mer åpnet, kjeven litt mer tilbake og du tåker ikke brillene. (egentlig egentlig ikke mye, bare en litt annen nøytral posisjon. Ingen kraft, ikke noe ubehagelig. Det irriterende er at det tar konsentrasjon i begynnelsen fordi et enkelt pust oppover og brillene dine er hvite).

Hvis du forlater feltet med skimasker, er disse stive ansiktsmasker i neopren for terrengsykling ( disse de første jeg fant på google) verdt å vurdere. Brukes også lavere enn produsenten har tiltenkt! Jeg bruker dem som et "stivt skjerf" som beskytter underflaten mot vind, på grunn av stivhet kan den ikke gli ned selv om du beveger hodet i alle retninger. Etter hvert byttet jeg til disse og beholdt skimask for virkelig kalde dager. Avgjørende aspekt: ​​ikke de nøytrale, myke som selges for vintersykling, men de stive med tegninger som ser dårlige ut ... uheldig, jeg vet, men hvis produsentene ikke får målgruppene riktig, hva kan jeg gjøre

T Jasinski
2016-01-28 17:09:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan høres rart ut, men litt spytt på innsiden av brillene dine hindrer dem i å tåke, dykkere bruker dette for å holde masker fra å tåke. Det er også forskjellige produkter som denne sprayen. Men spytte fungerer helt fint.

Craig Cardella
2017-04-11 01:57:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skjermservietter fra Leader-merket. (Amazon) Eller tørk flytende såpe på innsiden av beskyttelsesbrillene. vent 10-12 min. ren. Dette er to måter hockeyspillere holder visirene på tåke / riper. Ikke sikker, google No-Fog. spray for klar plast

Zeiss Ikon
2016-01-18 23:24:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Få tak i en oksygenmaske eller lignende, og fest gummiplater for å fungere som en "kun-" -ventil på avtrekksventilene. Koble et stykke rør til oksygeninntaket, og før røret nedover nakken og inn i kappen. Utpustene dine vil gå et sted som ikke tåker brillene dine.

har du vurdert hvor mye plass oksygenmasken tar inne i masken? hvor ubehagelig det kan være? den reduserte mengden luft du kan puste?
user20267
2017-03-27 23:42:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tørk av glassene med barberkrem. Jeg gjorde det bare etter dager med øynene mine i tåken. fungerer bra

Zeiss Ikon
2016-01-18 23:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tenk på en annen type maske, en som etterlater munnen og nesen din og dermed ikke kanaliserer det fuktige pusten til de kalde linsene. Ja, det vil la ansiktet ditt bli litt kaldere, men det er saken her.

Hva er da poenget med å ha en maske i utgangspunktet? :)
for ikke å nevne at det ikke engang ville være en maske @DVK
aaa
2018-02-26 22:53:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan kjøpe spesielle anti-tåke-linser til brillene dine. JINS tilbyr dem for folk som bruker merker, og de koster omtrent 5000 円 ekstra. JINS selges også i noen andre land, inkludert Kina og USA.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...