Spørsmål:
Hvordan sette en bandaid på tuppen av fingeren
michaelpri
2015-03-26 09:24:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har hatt dette problemet mye. Jeg kuttet fingertuppen på noe og det begynner å blø. Jeg prøver å sette en bandaid på, men det passer bare ikke riktig. Sidene stikker ut og det ser bare ut og føles ubehagelig. Det må være et livshack for å unngå dette. Hvordan kan jeg legge en bandaid på fingertoppen, slik at den passer godt og vikles rundt? Jeg vet at det er spesielle fingertuppbånd, men jeg har ikke dem og planlegger ikke på å kjøpe dem.

Fire svar:
Takkat
2015-03-26 12:40:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi kan veldig enkelt lage vår spesielle fingertuppbånd fra en standard båndpinne ved å bruke en ren saks (vurder å skylle saksen i desinfeksjonsmiddel (f.eks. alkohol) eller oppvarming er kort tid med en lighter før bruk ).

Så kan vi kutte ut en trapesform på langsidene av båndpinnen for å la puten være i midten, og for å oppnå laterale gipsflapper som perfekt holder baindaid på plass.

enter image description here

Størrelsen på både bandaid, og kuttene vi lager, avhenger av størrelsen på den skadede fingeren. I tillegg avhenger måten vi kutter av på, vår standard bandaid. Hvis det var en hel stripe med sårputer til de ytre sidene, må vi fjerne deler av den sentrale sårputen. Hvis den laterale gipskanten var bred nok og såret dårlig, kan vi bare kutte sidene av trapesperioden, men la gips for å fikse mer bandaid.

I stedet for å kutte den del som ble tatt ut, ble jeg lært å la den ligge inne slik at den kan beskytte såret fra siden. Bare klipp inn som beskrevet, men bare de "skrå sidene" av trapesen, og brett dem først når du legger på bandaid, og overlapp deretter resten av bandaid. Ikke noe annet enn luft kan komme til såret.
@Maverick283: som avhenger av merkevaren til den standard baindaid vi har. Hvis det var et helt bånd, vil det ha de hvite delene i de ytre felgene. Hvis det var en ferdig kuttet bandaid, kan den ytre kanten være for liten til å forlate ... men i prinsippet har du helt rett, hvis limdelene er bred nok kan vi bare lage 4 kutt og la dem være på plass (redigert svaret mitt for dette).
Pobrecita
2015-03-27 04:11:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra Instruksjoner:

Ta en bandaid og skjær endene opp til gasbindet i to.

enter image description here

Legg deretter bandaid flatt og legg fingeren på den og vikler vingene rundt den. Gjør det til begge sider av bandaid, så skal det passe på fingeren din som en liten hatt.

enter image description here


Forsikre deg om fingeren, saks og bandaid er rene. Bruk desinfeksjonsmidler og klipp bandaid i pakken.

Jeg prøvde dette etter å ha sett det på instrukser. For meg fungerer det bra på knokene for fleksibilitet, men faller bare av fingertuppene etter kort tid.
dwjohnston
2015-03-27 02:20:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du bruker ekstra brede bandaids, stikker du bandaid på langs foran og bak på fingeren.

Sidene av bandaid vil vikle seg rundt sidene på fingeren og holde seg til hverandre.

Jeg gjør dette på langs også, men bruker standard bandaids. Jeg bruker bare to, den ene på langs for å dekke spissen, så den andre rundt fingeren for å holde den på plass (du kan også bruke tape osv. Til det). Jeg antar at det kan betraktes som sløsing, men jeg tenker generelt ikke så mye på det når barnet mitt blør og opprørt over det.
Greta Hoostal
2015-04-12 20:54:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vikler plasteret over enden av fingeren og trekker endene diagonalt rundt under. Så bruker jeg neglesaks til å klippe av, i en kurve rundt fingerformen, eventuelle skarpe hjørner og eventuelle klaffer som stikker ut. (Hvis det er hull i den gasige delen, kan du legge et annet plaster på horisontalt eller litt bandasjebånd.) Plastplaster er det verste for skarpheten, men klesplagg er det verste for påtrengende klaffer. Så jeg kjøper plaster som har den klissete delen laget av elastisk skum, eller best av alt for fingertuppene, Nexcare Soft 'n' Flex, siden det er den tynneste elastiske typen. Kombinasjonen av teknikken med en av disse typene er mye mer behagelig enn, og minst like sikker som, ethvert spesialisert fingertupp-plaster. Så hvis du når som helst kan kjøpe nye båndhjelpemidler av en generell art, kan du prøve Nexcare Soft 'n' Flex eller skum (også kjent som 'sport') av det merket du liker.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...